TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 08 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La zona està esfondrada des de fa uns anys i ara s'ha començat a arranjar.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema Economia » Turisme    + d'aquest tema
14/02/2018

Comença la reforma de la mota de l’Estany per construir l’embarcador per la Tirona

Arxius d'audio:

 
  •  14/02/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Els treballs arreglaran la zona esfondrada al costat de l'Oficina de Turisme i després s’instal·larà una passarel·la d’amarratge per pujar a la barca. En total suposaran una inversió d’uns 90 mil euros.

 

Aquesta setmana han començat els treballs per restituir el perímetre de l’Estany al costat de l’oficina de turisme, al Passeig Darder. La zona està esfondrada des de fa uns anys, i ara s’ha posat fil a l’agulla per solucionar el problema per, de forma simultània, instal·lar un embarcador per la Tirona.

 

De moment, els treballs se centren en restituir el tram de mur perimetral de l’Estany esfondrat i malmès. També es faran actuacions de dragat per assegurar la profunditat d’1,80 metres de profunditat per aconseguir el pas correcte de l’embarcació i preparar la instal·lació de l’embarcador. Aquest projecte té un pressupost d’uns 46 mil euros.

 

Nou embarcador

 

Paral·lelament, el Consell Comarcal ha adjudicat aquest mes de febrer la construcció de l'embarcador per la barca Tirona. Es construirà al costat de l’oficina de turisme de l’Estany, en lloc on actualment amarra la barca i des d’on els turistes i usuaris accedeixen a La Tirona. El nou sistema serà una passera amb pilots flotants, seguint els criteris dels enginyers navals. L’alcalde, Miquel Noguer, assegura que el nou embarcador és una necessitat del servei, servirà per amarrar l’embarcació i millorarà la seguretat dels usuaris a l’hora d’accedir-hi.

 

Al concurs s’hi van presentar set ofertes i l’adjudicació s’ha fet a una empresa de Pontevedra, Alfer Metal, per 46 mil euros. L’embarcador haurà d’estar enllestit en un termini de tres mesos. Així, s’espera que entre la primavera i l’estiu, quan puja el nombre d’usuaris que utilitzen el servei, ja entri en funcionament el nou sistema d’embarcament.

 

Els dos projectes, que sumen uns 90.000 euros, estan promoguts per l’Ajuntament de Banyoles però s’ha inclòs en una iniciativa del Consell Comarcal per englobar diversos projectes de caire turístic que han rebut una subvenció del 50% a través de la taxa turística.

TAGS: embarcador, mota

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Segon dissabte de mes

Divendres de 19h a 20h