TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 22 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 13:00 "Hora extra"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els germans Escubedo davant els terrenys on hi haurà l'ampliació de l'empresa.

Publicitat

Economia    + d'aquest tema
11/01/2018

L’empresa de Palol Escubedo inverteix 6 M€ per doblar les instal·lacions i crear 30 llocs de treball

Arxius d'audio:

 
  •  11/01/2018

 

Palol de Revardit    + d'aquesta zona

 

La firma, amb seu a Riudellots de la Creu, es dedica a produir sistemes de connexió i preveu tancar l’exercici facturant 36 milions d’euros.

 

L’Empresa Especialitats Elèctriques Escubedo es dedica a crear sistemes de connexió per a l’automoció i els electrodomèstics. Té la seu a Riudellots de la Creu, a Palol de Revardit, i és una de les empreses més antigues del municipi. L’any 1978 es va traslladar al Pla de l’Estany des de Santa Coloma de Gramenet per ocupar una nau d’uns 1.000 metres quadrats. Des de llavors ha continuat al mateix lloc amb diferents ampliacions i ara invertirà 6 milions d’euros en la construcció de tres noves naus. Necessitaven més espai i van comprar els antics terrenys de Pinsos Ganador, davant de la C-66 i a tocar de la seu.

 

Els representants de l'empresa, els germans Jordi i Josep Maria Escubedo, admeten que ha estat un procés llarg, perquè s'ha hagut de tramitar com un pla especial, ja que els terrenys eren rústics i estaven fora del polígon. Un procés que ha comptat amb el vistiplau d'Urbanisme i l'Ajuntament de Palol. També van haver de demolir l'edifici de Ganador i les sitges. Des de fa quatre mesos que treballen en l'ampliació de 7.000 metres quadrats i la previsió és tenir-la enllestida al juliol, per posar-ho ja en marxa la tardor del 2018.

 

D'aquesta manera, comptaran amb unes noves oficines (1.000 m²), un nou magatzem (3.000 m²) i una tercera nau per a la fabricació de motlles i matrius de la secció de plàstic (creada fa cinc anys) que ocuparà els 3.000 m² restants. En aquesta última nau també s'hi ubicarà el departament d'Enginyeria i I+D que dobla la superfície actual. Per altra banda, a l'antiga fàbrica hi quedarà la part de producció i estampació metàl·lica.

 

30 llocs de treball nous

 

Actualment, Escubedo té una plantilla de 105 persones a la seu corporativa i unes 180 si inclouen el personal de les filials i seus del grup. Volen arribar als 135 treballadors en dos anys; és a dir, crear uns 30 llocs nous, sobretot en la fabricació de motlles i matrius i al departament d'I+D. La principal dificultat, però, és trobar personal qualificat, segons ha explicat el seu director, Jordi Escubedo, en declaracions a l’ACN.

 

Un túnel de connexió

 

L'ampliació de la firma suposa una inversió d'uns 6 MEUR. A banda d'aquesta obra, també s'està construint en paral·lel un túnel subterrani que connectarà les instal·lacions velles amb les noves aprofitant el desnivell del terreny d'uns 4 metres. La idea és que tot el procés logístic i el moviment del material fins al magatzem sigui completament automàtic amb l'ús de vagonetes. Aquesta segona part es preveu que estigui acabada a principis del 2019.

 

L’empresa es dedica al disseny i fabricació de sistemes de connexió per a l'automoció i electrodomèstics. El seu punt fort, segons Escubedo, és "la qualitat en el nivell d'atenció del client que no poden oferir les grans firmes i les capacitats tècniques de desenvolupament de productes".

 

Des dels anys 90, l'empresa va apostar per incrementar l'exportació (que aleshores se situava en un 30%). Actualment ja representa el 75% del volum de negoci i creuen que encara hi ha marge per créixer. Aquesta aposta pels mercats internacionals ha fet que no notessin la crisi a l'Estat ni tampoc la situació política i econòmica a Catalunya.

 

Un 11% més de facturació

 

El Grup Escubedo ha tancat el 2017 amb una facturació de 36 MEUR, un 11% més que el 2016. El 2018 confien mantenir un creixement sostingut entorn del 3% o el 5%.

 

A dia d'avui, Escubedo exporta a 45 països. A banda de la seu corporativa del Pla de l'Estany, el Grup també té seus productives a Mèxic i Turquia i seus comercials a Brasil, Suècia, EUA i Xina –aquesta ha estat l'última que han obert- on també hi ha magatzems. No tenen previst obrir-ne més.

TAGS: Escubedo

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

Dilluns de 21 h a 22 h