TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

properes notícies 18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Porqueres implantarà la recollida d'escombraries porta a porta el proper 2018.

Publicitat

Economia » Recaptació    + d'aquest tema
31/10/2017

Porqueres rebaixa entre 7 i 8 euros la taxa d’escombraries amb la implantació de la recollida porta a porta

Arxius d'audio:

 
  •  31/10/2017

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

El consistori ha aprovat la modificació de les ordenances per l’any 2018, que també preveuen canvis en les bonificacions de l’impost de circulació i una petita rebaixa en l’IBI de béns rústics.

 

La implantació del nou servei de recollida de residus porta a porta a Porqueres, prevista pel febrer de l’any que ve, comportarà una reducció de la taxa d’escombraries. Ho recull la modificació de les ordenances fiscals per l’any 2018, que l’Ajuntament de Porqueres va aprovar la setmana passada per ple. Concretament, els habitatges d’edificis plurifamiliars o locals comercials i industrials pagaran set euros menys, mentre que els habitatges unifamiliars, vuit euros menys.

 

La regidora d’Hisenda de Porqueres, Marta Alberni, ha explicat que aquesta rebaixa és possible gràcies a l’aplicació de la recollida selectiva porta a porta. El consistori calcula que, tot i que augmentarà la despesa de personal, no haurà de pagar tant per entrades a l’abocador i ingressarà més pel que es recicli. Alberni ha detallat que aquest càlcul forma part d’un estudi més ampli sobre la viabilitat tècnica i econòmica de la recollida porta a porta al municipi, que encara s’està acabant d’elaborar.

 

"Petits retocs" en altres taxes

 

Les ordenances fiscals de Porqueres de cara a l’any que ve inclouen altres modificacions en la bonificació en l’impost de circulació dels vehicles de més de 25 anys d’antiguitat, que passa del 100% al 50%. La mesura només afectarà els propietaris que demanin la bonificació a partir del 2018. Per altra banda, també es modifica l’IBI dels béns rústics, que passa d’un 0,73% a un 0,70%. Unes modificacions que, segons la regidora, són petits retocs que no varien gaire el conjunt de la recaptació municipal.

 

La modificació de les ordenances fiscals per l’any 2018 a Porqueres també inclou altres canvis com els preus públics de l’àrea de cultura per regular les entrades del projecte Rere el Teló i incloure un preu d’entrada segons el format de l’espectacle. Per altra banda, s’ha inclòs un nou preu per la inserció de publicitat a la pantalla informativa instal·lada recentment al carrer Sant Andreu. I, finalment, s’han modificat les quotes del servei del centre de dia per a la gent gran.

TAGS: taxa, ordenances, escombraries, porta

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h