TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les ordenances fiscals pel 2018 a Banyoles s’han aprovat al ple d’aquest dimarts.

Publicitat

Economia » Recaptació    + d'aquest tema
26/10/2017

L’Ajuntament de Banyoles torna a congelar la pressió fiscal per al 2018

Arxius d'audio:

 
  •  26/10/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Només puja l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), en un 1,5%, i l’oposició reclama una comissió per fer una revisió total de les ordenances.

 

Les ordenances fiscals pel 2018 a Banyoles s’han aprovat al ple d’aquest dimarts amb l’única novetat d’un increment de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), que passa de l’1,5 al 3%. No hi ha cap més canvi destacat en els elements tributaris ni beneficis fiscals de la resta de tributs municipals.

 

Així doncs, tal com ha remarcat l’alcalde, Miquel Noguer, es torna a congelar la pressió fiscals als banyolins i banyolines, sense aplicar ni tan sols l’IPC. La resta de modificacions, segons ha detallat l’alcalde, fan referència a aspectes tècnics, amb l’objectiu de millorar l’aplicació dels tributs municipals.

 

Junts per Banyoles, a favor; la CUP i ICV, en contra

 

Les noves ordenances fiscals s’han aprovat amb els vots a favor de Junts per Banyoles i els vots en contra de la CUP i ICV. El portaveu d’ICV, Joan Luengo, reconeix l’excepcionalitat econòmica i política del moment i per això considera que les ordenances han de ser “prudents”, però creu que es poden aplicar mesures que tinguin en compte la tarificació social. En aquest sentit, Luengo ha demanat que s’obri un procés de diàleg de cara a revisar globalment les ordenances fiscals de cara a l’any que ve.

 

Per la seva banda, la portaveu de la CUP, Sandra Pazos, ha recordat que el seu grup també ha demanat en reiterades ocasions la revisió de les ordenances. A més, considera que “a les portes de la República”, cal cenyir-se a la llei d’hisendes locals catalana i no a l’espanyola.

 

Per la seva banda, la portaveu de Junts per Banyoles, Roser Masgrau, també s’ha mostrat favorable a obrir aquest procés de revisió global de les ordenances. Creu que les aprovades són “millorables”, però tot i així el seu grup hi donarà suport ja que recullen algunes de les millores presentades per ERC l’any passat.

 

Sobre aquest procés de debat i revisió, l’alcalde es va mostrar obert al diàleg, assenyalant que sempre ha estat així. Tot i això, afirma que les ordenances fiscals de Banyoles són “justes” social i mediambientalment.

TAGS: impostos, taxes, hisenda

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00