TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 03 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Informatiu Nit

PLAY
Hora inicial
23:00

Hora final
23:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Esponellà, l'únic municipi on va irrompre la Guàrdia Civil. (F: Magda Coro)

Cultura » Cultura    + d'aquest tema
16/10/2017

L’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany ofereix el seu servei als ciutadans que hagin gravat o fotografiat l’1-O

Arxius d'audio:

 
  •  16/10/2017

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

L’equipament recorda que els Arxius custodien documents que garanteixen els drets i els deures de les persones i quan hi ha perill que es perdin, no només arxius del passat.

 

La iniciativa, que s’està duent a terme a nivell de tot Catalunya, s’ha titulat ‘Arxivem el moment’. L’objectiu és que la gran informació documental, en forma de vídeo o de fotografies, dels darrers esdeveniments de l’1 d’octubre quedi custodiada als arxius del territori per testimoniar els fets i perquè no es perdi. Es tracta, en la majoria de casos, de material enregistrat amb el telèfon mòbil i que posteriorment es penja a la xarxa a través de Whatsapp, Facebook, Instagram, Twitter o Youtube.

 

La directora de l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, Núria Batllem, ha recordat que els telèfons mòbils i les aplicacions de xarxes socials esmentades no ofereixen cap garantia de preservació. En aquest sentit, Batllem recorda que els arxius custodien la informació que garanteix els drets i els deures dels ciutadans, que testimonien el passat de la comarca, i també els documents del present.

 

Esponellà, l'únic municipi on va irrompre la Guàrdia Civil

 

La directora de l’Arxiu ha explicat que de moment només han rebut arxius dels fets del dia 1 d’octubre a Esponellà, que és l’únic municipi de la comarca on va irrompre la Guàrdia Civil. Núria Batllem ha fet una crida a incorporar més documents d’aquest tipus, no només on hi haguessin càrregues policials sinó que puguin testimoniar els esdeveniments d’aquell dia i les manifestacions dels dies següents a qualsevol municipi del Pla de l’Estany.

 

Les persones interessades en aportar vídeos i fotografies a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany poden enviar un correu electrònic a acplaestany.cultura@gencat.cat, des d’on se’ls explicaran els detalls de la cessió.

TAGS: arxiu, 1-O, referèndum

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 12:00h

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

Dimarts a les 20.00 h i repetició els dijous a les 12.30 h.