TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 05 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
L'exposició s'inaugura aquest dijous i es podrà veure fins el 2 de febrer.

Cultura » Arqueologia    + d'aquest tema Cultura » Exposicions    + d'aquest tema
28/09/2017

El Museu d’Arqueologia de Catalunya inaugura la mostra monogràfica sobre el Poblat Neolític de la Draga

Arxius d'audio:

 
  •  28/09/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

S’hi podrà veure una selecció d’uns 280 objectes recuperats al jaciment els darrers anys, en una exposició que es podrà veure fins al febrer de l’any que ve.

 

‘La revolució neolítica: La Draga, el poblat dels prodigis’ és una exposició monogràfica de gran format que pretén mostrar al gran públic algunes de les restes recuperades en aquest jaciment, ubicat al marge oriental de l’Estany de Banyoles. Datat de fa uns 7.400 anys, és l’únic jaciment neolític d’ambient lacustre de la península ibèrica.

 

S’hi podrà veure una selecció dels materials més representatius recuperats fins ara al Poblat Neolític de la Draga, des que es va començar a excavar l’any 1991. En total, 280 objectes; entre ells, l’arc neolític de fusta més antic d’Europa, recuperat l’any 2012, una falç també de fusta o els bucranis extrets de la campanya del passat 2016, entre d’altres. Tots ells es trobaven als magatzems o a l’exposició permanent del Museu Arqueològic de Banyoles. La conservadora de l’equipament, Andrea Ferrer, explica el llarg procés de selecció de les peces, la majoria d’elles molt delicades ja que són de matèria orgànica.

 

A través d’aquests objectes, la mostra explica un dels canvis més profunds de transformació del medi, el que s’ha anomenat “la revolució neolítica”. En aquell moment es van introduir plantes i animals domèstics fins llavors desconeguts i es van començar a utilitzar tecnologies que transformarien radicalment l’entorn.

 

La majoria d’aquests materials és la primera vegada que surten fora dels arxius del Museu Arqueològic de Banyoles. S’espera que la mostra al MAC de Barcelona tingui una gran repercussió pel Poblat de la Draga, i posteriorment també es podrà veure a Girona.

 

Exposició fins el 2 de febrer

 

L’exposició ‘La revolució neolítica: La Draga, el poblat dels prodigis’ s’inaugura aquest dijous a les 7 de la tarda al Museu d’Arqueologia de Catalunya. La mostra s’exposarà al MAC fins al 2 de febrer del 2018 i llavors es traslladarà al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona, a Sant Pere de Galligants. Paral·lelament, una mostra similar de més petit format itinerarà pels museus arqueològics catalans que formen part d’Arqueoxarxa, entre ells el Museu Arqueològic de Banyoles. També s’està estudiant portar la mostra de la Draga a Madrid i a València.

TAGS: Draga, neolític

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres a les 21.00 h i repetició dijous a les 11.30 h, cada 15 dies

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)