TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 02 d'abril del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La compra es farà amb els diners obtinguts de la venda d’una parcel·la a l’UP-7.

Publicitat

Urbanisme    + d'aquest tema Economia » Turisme    + d'aquest tema
01/08/2017

L’Ajuntament comprarà el Molí dels Paraires, a la placeta de Sant Pere, per arranjar-lo i fer-lo visitable

Arxius d'audio:

 
  •  01/08/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El ple ha aprovat una modificació del Pla General i del Pla Especial del Nucli Antic perquè l’edifici sigui requalificat com a equipament públic.

 

El ple d’aquest dilluns ha aprovat dues modificacions urbanístiques, al Pla General i al Pla Especial del Nucli Antic, per dotar d’equipament públic l’edifici de l’antic Molí dels Paraires, a la placeta de Sant Pere, al Barri Vell de Banyoles. Aquesta modificació és el pas previ a la compra per part del consistori d’aquest edifici, inclòs al catàleg de béns patrimonials de la ciutat. El regidor d’Urbanisme, Albert Tubert, ha detallat que la compra es farà amb els diners obtinguts de la venda d’una parcel·la a l’UP-7 i, posteriorment, es preveu arranjar l’edifici i el seu molí i fer-lo visitable.

 

L’edifici, contigu al passatge que comunica la placeta de Sant Pere amb el carrer Major, conté un antic molí, que s’aprofita de l’aigua del rec que passa per sota. L’arranjament d’aquest element patrimonial se sumarà a les anteriors remodelacions de Cal Moliner, a la plaça Major, o del molí de Cal Nocaire, al passeig arranjat del Rec Major entre els carrers Torres i Bages i Jaume Butinyà.

 

Sense entrar endetalls, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha apuntat que la compra i posterior remodelació del Molí dels Paraires podria servir per a un futur projecte d’il·luminació d’espais públics.

 

L'oposició ho veu bé, però la CUP s'absté

 

Els grups a l’oposició han valorat positivament la iniciativa però amb alguns matisos. La portaveu de Junts per Banyoles, Roser Masgrau, ha felicitat el consistori per una iniciativa que posa en valor el passat industrial i patrimonial de la ciutat; mentre que el regidor de la CUP Non Casadevall veu bé l’objectiu final però insisteix en què s’inclogui en una reflexió més global.

 

Les modificacions del Pla General i del Pla Especial del Nucli Antic per dotar d’equipament públic el Molí dels Paraires de Banyoles s’han aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, de CiU, i de Junts per Banyoles i ICV, a l’oposició. La CUP s’ha abstingut.

TAGS: Molí, Paraires, visitable, ajuntament

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Primer dissabte de mes

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)