TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 24 de juny del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El CEM és el màxim òrgan de participació en l'àmbit de l'ensenyament a Banyoles.

Publicitat

Educació » Secundària    + d'aquest tema
15/06/2017

Les preinscripcions fan variar la planificació a ESO i finalment hi haurà 12 grups a ràtio 30 a Banyoles

Arxius d'audio:

 
  •  15/06/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El Consell Escolar Municipal (CEM) de Banyoles d’aquest dimecres al vespre ha presentat els resultats de la distribució d’alumnes a la ciutat de cara al curs que ve.

 

A secundària, on s’estrenava la nova adscripció de les escoles als diferents centres de secundària, s’han rebut 346 sol·licituds per cursar 1r d’ESO als 3 instituts del Pla de l’Estany. El resultat final, però, no ha coincidit amb la planificació inicial i el departament d’Ensenyament ha hagut de fer modificacions per ajustar-ho. Finalment, enlloc dels 13 grups previstos a secundària el curs que ve, n’hi haurà 12 (4 a cada un dels centres), mentre que la ràtio inicial serà de 30 alumnes per aula i no de 28 com havia estat els darrers cursos.

 

La regidora d’Educació de Banyoles, Ester Busquets, ha deixat clar que la decisió de ràtio 30 s’ha pres a nivell de tot Catalunya i que Banyoles ha tingut els darrers cursos un “tractament especial” amb ràtio 28. Tot i això, assegura que des de l’Ajuntament ja s’està treballant amb el departament d’Ensenyament per tornar a un nombre d’alumnes per aula més baix de cara als propers cursos.

 

A l’institut Pla de l’Estany, on el curs passat es va fer l’ampliació per acollir l’augment d’alumnes previst pels propers cursos, hi haurà finalment 4 línies i no 5 com estava previst. Aquest centre és el que ha rebut menys sol·licituds d’inscripció, quedant amb places vacants, mentre que els dos altres instituts, el Pere Alsius i el Josep Brugulat, ja estan plens, a falta dels alumnes que arriben a mig curs. Casa Nostra també ha omplert totes les places d’ESO que oferia.

 

La comunitat educativa es queixa al departament d’Ensenyament

 

Des del territori, tant els instituts com el Servei d’Educació de l’Ajuntament s’han queixat de les formes del departament d’Ensenyament, que ha aplicat aquesta ràtio de forma unilateral, sense preavís i passant per alt els acords presos poques setmanes abans en les taules mixtes. A més, els directors dels instituts de Banyoles consideren que no s’ha planificat bé l’adscripció. Asseguren que amb aquest nombre d’alumnes per aula no es pot aplicar el Pla d’Escolarització Extensiva perquè d’entrada a dos dels tres instituts ja hi ha totes les places cobertes i amb la matrícula viva la ràtio encara podria ser més alta.

 

A nivell tècnic, l’inspector d’Ensenyament a les comarques gironines, Adam Mañé, justificava que l’establiment d’aquesta ràtio és una decisió política que s’ha acordat per als instituts de tot Catalunya, excepte els que siguin considerats d’”alta complexitat”.

 

La regidora Ester Busquets ha explicat que cap dels 3 instituts de Banyoles és catalogat com a centre d’alta complexitat, entre d’altres qüestions per la “bona feina” que s’ha fet per mantenir el Pla d’Escolarització Extensiva. Assegura, però, que s’està treballant amb el departament perquè Banyoles i comarca es tinguin en consideració en global com a territori d’alta diversitat, i no centre per centre.

 

Josep Polanco diu que la distribució ha quedat “prou bé”

 

El director dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, no ha assistit al CEM d’aquest dimecres. Preguntat fa uns dies per aquesta emissora, quan encara no s’havien fet públiques les dades, assegurava que la distribució d’alumnes als instituts de Banyoles havia quedat “prou ben ajustada” tot i algunes petites modificacions.

 

Segons Polanco, s’haurà d’estar atent de cara als propers cursos perquè la distribució de l’alumnat al Pla de l'Estany continuï essent equilibrada.

 

A primària, 10 grups i ràtio 23

 

Pel que fa a primària, s’han recollit 229 sol·licituds de P3 pel curs 2017-2018 a la ciutat. La distribució de places als diferents centres ha estat molt ajustada a la previsió inicial, amb 10 grups públics (dos per a cada una de les escoles públiques de la ciutat) més un de concertat a Casa Nostra, i mantenint la ràtio de 23 alumnes per aula.

 

La reunió del Consell Escolar Municipal de Banyoles, amb representants dels centres educatius de la ciutat, de les associacions de mares i pares, de l’Ajuntament i del departament, ha tingut lloc aquest dimecres al vespre al gimnàs de l’escola de la Vila.

TAGS: ratio, adscripcions, cem

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00