TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 19 de juny del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L’Ajuntament encara no ha concretat la ubicació de la nova biblioteca.

Publicitat

Cultura » Equipaments    + d'aquest tema
20/04/2017

La Generalitat inclou 500 mil euros per a la nova biblioteca de Banyoles als pressupostos

Arxius d'audio:

 
  •  20/04/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

La llei de pressupostos inclou una disposició vinculada “a la difícil disponibilitat pressupostària” i el Departament assegura que serà una prioritat.

 

El 30 de març es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) la llei de pressupostos per aquest 2017. En el text s’ha inclòs una disposició sobre la futura biblioteca de Banyoles que, textualment, afirma: “El Govern, dins les disponibilitats pressupostàries per al 2017, amb una partida de fins a 500.000 euros, ha de construir la nova biblioteca comarcal del Pla de l'Estany a Banyoles”.

 

El responsable dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Francesc Ten, ha explicat a aquesta emissora que aquesta disposició forma part del conjunt dels tràmits parlamentaris i de fórmules resultants de les negociacions per a l’aprovació dels pressupostos. Segons Francesc Ten, aquesta inversió està vinculada “a la difícil disponibilitat pressupostària per al 2017”, però assegura que serà una prioritat pel Departament. Ha recordat que el primer pas que s’ha de concretar és definir la ubicació de l’equipament, una decisió que depèn exclusivament de l’Ajuntament de Banyoles.

 

Una de les prioritats a les comarques gironines

 

Tot i la inclusió de la disposició als pressupostos, el Departament de Cultura ja reconeix que serà difícil destinar la totalitat del mig milió d’euros a la biblioteca aquest 2017. Tot i això, Francesc Ten ha assegurat que pel Departament la nova biblioteca de Banyoles és una de les prioritats a la demarcació i ha obert la porta a destinar-hi més diners però a partir de l’any vinent.

 

El delegat de Cultura ha assenyalat, però, que en casos precedents els diners no s’han destinat mai a la compra de terrenys i que, en cas que es defineixi el projecte i hi ha disponibilitat, els diners s’hauran d’utilitzar pel projecte constructiu i les obres.

 

L’Ajuntament continua sense concretar la ubicació

 

Aquesta inversió del Govern, en cas de concretar-se, se sumaria als 500 mil euros que l’Ajuntament de Banyoles ha inclòs al pressupost municipal d’aquest any per a l’adquisició d’un terreny o edifici per destinar-hi la biblioteca. Des de l’Ajuntament de Banyoles s’havia assegurat que un dels passos que podria desencallar la decisió era la inclusió de subvencions per part de la Generalitat i la Diputació de Girona. Després de mesos de debat, l’equip de govern no ha definit encara la ubicació. El consistori està estudiant les característiques, la inversió necessària i les possibilitats de tres o quatre opcions a l’entorn del centre de la ciutat.

TAGS: biblioteca, pressupost, Generalitat

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dijous de mes, de forma bimensual, de 19h a 20h

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Dilluns de 21 h a 22 h.