TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 17 de juny del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY
Hora inicial
17:07

Hora final
18:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les obres al tram entre Cornellà i Serinyà tenen un pressupost estimat de 6,5 milions.

Publicitat

Transports » Carreteres    + d'aquest tema
24/02/2017

Els ajuntaments del Pla de l’Estany valoren la reforma prevista de la C-66 amb diferents matisos

Arxius d'audio:

 
  •  24/02/2017

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Tots esperen el desdoblament definitiu, però els alcaldes de Banyoles i Serinyà es mostren satisfets amb el projecte, el de Porqueres subratlla que és una solució intermèdia i el de Cornellà del Terri lamenta que sigui un pedaç.

 

El projecte de millora de la C-66 al seu pas pel Pla de l’Estany ha tingut una valoració dispar entre els alcaldes dels municipis per on passa la via, Cornellà del Terri, Porqueres, Banyoles i Serinyà. Tots quatre municipis reclamen que la solució definitiva passa per desdoblar del tot la via des de Cornellà fins a Besalú.

 

Descartant de moment aquesta possibilitat per motius econòmics, el Departament de Territori i Sostenibilitat invertirà 9,7 milions d’euros en diverses actuacions de millora. El primer tram que s’executarà serà el de Serinyà a Sant Ferriol. L’alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, ha remarcat que l’escenari ideal seria construir la variant prevista al projecte de desdoblament. Però s’ha mostrat comprensiu amb l’argument de la falta de finançament per abordar l’obra de gran envergadura. L’alcalde ha destacat que en el projecte que es farà aquest any s’inclouen millores que des del municipi s’havien demanat fa anys, com la construcció de dues rotondes, una a l’entrada del poble i l’altra a l’altura del restaurant Les Coves.

 

Aquestes actuacions milloraran els accessos i ajudaran a pacificar el trànsit. El projecte s’ha de licitar el mes d’abril, amb un pressupost d’uns 3,2 milions d’euros.

 

El 2018, el tram Serinyà-Cornellà

 

Pel 2018 quedarà l’altre tram, entre Serinyà i Cornellà, on es vol construir un tercer carril, que en alguns trams doblarà el sentit nord i en altres trams el sentit sud de la variant. Es milloraran els accessos, la senyalització i s’instal·larà un separador físic entre els dos sentits de la marxa.

 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, s’ha mostrat molt satisfet amb el projecte, destacant que respon a les demandes de l’Ajuntament banyolí, que en un acord de ple del 2015 reclamava millores de seguretat i senyalització a la variant.

 

Porqueres ho considera una solució intermèdia

 

L’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, ha defensat la necessitat de desdoblament total del traçat, remarcaNt que el projecte presentat “no és una solució definitiva” però s’ha mostrat també comprensiu amb els arguments econòmics de la Generalitat. Destaca la millora d’accessos a Serinyà i el fet que, si més endavant es desdobla la variant, es podran aprofitar les obres que es faran els propers mesos.

 

Cornellà del Terri lamenta que sigui un pedaç

 

El més crític en les valoracions del projecte ha estat l’alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, assegurant que les mesures presentades “són un pedaç” i que el territori necessita el desdoblament complet de la C-66. Tot i veure amb bons ulls la voluntat de millorar la seguretat de la via, lamenta que encara no s’hagi redactat el projecte definitiu d’aquest tram.

 

El tram entre Serinyà i Cornellà del Terri no està definit però té un pressupost estimat de 6,5 milions d’euros i es preveu licitar el 2018.

TAGS: C-66, variant

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h i dijous de 11:30 a 12:30 (reposició)

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)