TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El portaveu de la CUP, Non Casadevall, i el d’ICV, Joan Luengo, reclamen més debat.

Publicitat

Economia » Pressupostos    + d'aquest tema Economia » Recaptació    + d'aquest tema
28/12/2016

El ple de Banyoles desestima les al·legacions de C’s i la CUP i aprova definitivament els números pel 2017

Arxius d'audio:

 
  •  28/12/2016

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Les ordenances fiscals i el pressupost entraran en vigor l’1 de gener.

 

Un ple extraordinari celebrat aquest dimarts al migdia ha servit per aprovar definitivament les ordenances fiscals i els pressupostos de l’Ajuntament de Banyoles. El primer punt de l’ordre del dia ha rebutjat les al·legacions presentades per Ciutadans la setmana passada. La formació reclamava diverses rebaixes i bonificacions en les ordenances fiscals per l’any vinent. Reclamaven rebaixes per domiciliar rebuts municipals, compensar l’IBI per la revisió cadastral, bonificar l’IBI pels qui cedeixin un habitatge per lloguer social, bonificar un 90% l’ICIO pels qui eliminessin barreres arquitectòniques als habitatges i una rebaixa del 50% per la matrícula del segon fill a l’escola bressol.

 

Segons l’equip de govern, avalat per un informe de Secretaria i Intervenció, les al·legacions presentades no s’accepten perquè es reclamen qüestions “que no són objecte de modificació provisional”. I en el cas de la sol·licitud de bonificació del 90% de l’ICIO per adaptació d’edificis a persones amb mobilitat reduïda, és un aspecte que ja està inclòs a les ordenances. El regidor d’Hisenda, Pau Comas, ha explicat la raó de la desestimació i l’alcalde, Miquel Noguer, ha remarcat que cap representant del partit Ciutadans s’ha adreçat a l’equip de govern per parlar del tema, ni abans ni després de presentar les al·legacions.

 

Les al·legacions es van rebutjar i es van aprovar les ordenances per l’any vinent amb els vots a favor de CiU i JxB; la CUP i ICV van votar-hi en contra, seguint el mateix criteri que en l’aprovació inicial.

 

La CUP reclamava canvis al cartipàs

 

El segon punt de l’ordre del dia van ser les al·legacions que va presentar un militant de la CUP contra el Pressupost General de l’ajuntament per l’any vinent. L’al·legació reclamava canvis al cartipàs i demanava reduir la remuneració dels càrrecs electes; també sol·licitava la creació de pressupostos participatius, millores al centre cívic i reduir un 25% la inversió a l’àrea d’Esports i destinar-la als carrils bici.

 

L’alcalde ha esgrimit les raons legals de l’informe tècnic, assegurant que cap dels motius presentats entra en els supòsits legals per al·legar contra l’aprovació inicial del pressupost. Per la seva banda, el regidor d’Hisenda Pau Comas ha respost cada punt de les al·legacions refermant la postura de l’equip de govern.

 

Igual que en l’altre punt, la desestimació de les al·legacions i l’aprovació definitiva del pressupost va ser aprovada pels vots a favor de CiU i JxB i el rebuig dels altres dos grups a l’oposició.

 

La CUP i ICV tornen a reclamar debat

 

Durant el ple extraordinari, tant el portaveu de la CUP, Non Casadevall, com el portaveu d’ICV, Joan Luengo, han tornat a reclamar un debat polític obert per aprofundir en les finances municipals.

 

L’equip de govern ha recordat que podria haver exposat únicament els motius legals per no admetre les al·legacions però segons l’alcalde “s’han raonat els motius polítics”.

TAGS: pressupost, taxes, ordenances

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Dijous de 20:00 a 21:00

Dilluns de 21 h a 22 h