TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 06 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Joan Luengo ha qualificat l'actitud de l'equip de govern de “covarda”.

Publicitat

Política » Municipal    + d'aquest tema
22/12/2016

El ple de Banyoles rebutja les al·legacions formulades per ICV a les ordenances fiscals

Arxius d'audio:

 
  •  22/12/2016

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

També s’ha aprovat inicialment, amb el vot en contra de la CUP i ICV, una baixada del tipus d’interès de l’IBI per compensar la pujada per la revisió cadastral.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat aquest dilluns per ple l’acord d’inadmissió de les al·legacions formulades per ICV a la modificació de les ordenances fiscals pel 2017. Les al·legacions feien referència a implementar una tarificació social de l’Impost de Béns Immobles (IBI), incloure un increment de les taxes als comerços de gran format, incrementar l’IBI als habitatges buits, i sol·licitar una auditoria a l’empresa Aigües de Banyoles.

 

Cap de les al·legacions ha estat admesa a tràmit ja que, amb un informe de Secretaria i Intervenció, l’equip de govern considera que corresponen a aspectes que no són objecte d’aprovació provisional. El portaveu d’ICV, Joan Luengo, ha lamentat aquesta actitud de l’equip de govern, que qualifica de “covarda”, i critica la poca voluntat de diàleg.

 

L’inadmissió de les al·legacions d’ICV ha estat aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern, de CiU, i Junts per Banyoles, a l’oposició. La CUP i ICV hi ha votat en contra.

 

Rebaixa de l'IBI per compensar la revisió del cadastre

 

En el mateix ple, posteriorment a aquest punt, també s’ha aprovat una modificació de l’IBI. El consistori va sol·licitar la revisió cadastral per actualitzar els valors per l’any 2017, fet que ha comportat un augment dels percentatges. Per compensar aquest augment, d’un 6%, el consistori ha rebaixat el gravamen de l’IBI pel mateix valor. Igual que en el punt anterior, la CUP i ICV hi ha votat en contra, amb l’objectiu d’incentivar un debat polític ampli a l’entorn de les ordenances fiscals.

 

L’alcalde, Miquel Noguer, ha lamentat la postura de les dues formacions, ja que, assegura, en Junta de Portaveus tots els grups van mostrar-se a favor d’aquesta modificació.

 

Amb aquesta modificació aprovada amb els vots de CiU i Junts per Banyoles, el tipus d’interès de l’IBI passa del 0,85 al 0,81%, sense augmentar la pressió fiscal als ciutadans.

TAGS: ICV, ordenances, IBI

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h

Puntuals