TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 16 de novembre del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Pantalla desplegable

i després...21:00 "Phi"/ properes notícies 22:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
20:00

Hora final
21:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
La visita ha anat a càrrec del Consorci de l’Estany.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
30/11/2016

Un grup de 25 experts de flora i fongs ha visitat la zona lacustre de l’Estany

Arxius d'audio:

 
  •  30/11/2016

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Els assistents han participat en les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga que s’ha fet a Olot i la visita ha anat a càrrec del Consorci de l’Estany.

 

Olot ha acollit aquesta setmana les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga coordinades pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. La trobada ha girat a l’entorn de la recerca científica i la conservació de la biodiversitat vegetal al conjunt dels Països Catalans. Les jornades van dirigides als especialistes que treballen per a la conservació i protecció de la flora. Per complementar les conferències, aquest dimecres una part dels conferenciants ha fet una sortida de camp a Banyoles.

 

El tècnic coordinador del Consorci de l’Estany, Miquel Campos, ha estat l’encarregat de guiar els participants per l’entorn de la zona lacustre. El responsable del Consorci també ha exposat les diverses actuacions que s’han dut a terme els darrers 12 anys a l’Espai Natural per la gestió i millora dels hàbitats a l’entorn més immediat de l’Estany. Entre altres, s’han recuperat llacunes de poca fondària, s’han restaurat marges de ribera, s’ha fet control d’espècies exòtiques invasores, i també actuacions de conservació de la flora protegida.

 

Única plantació a Catalunya de la falguera Thelypteris

 

En la visita s’ha pogut observar també la falguera Thelypteris palustris, una espècie amenaçada i que té l’única plantació de tot Catalunya a la Font del Rector, a la riba de l’Estany. Els responsables del Consorci han exposat el tractament que es fa d’aquesta falguera i la intenció de plantar-la a altres espais de la zona lacustre.

 

Les Jornades a Olot han reunit una cinquantena d’experts de tot Catalunya durant 3 dies i s’acaben amb la visita a Banyoles i una altra visita paral·lela que s’ha fet a la capital de la Garrotxa.

TAGS: jornada, conservació, flora, fongs, funga

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19:00h