TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 18 de febrer del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El Frigolet és una escola rural que actualment té 72 alumnes.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
19/10/2016

Les escoles Casa Nostra, el Frigolet i de Sant Esteve de Guialbes s’han inscrit al programa Escola Nova 21

Arxius d'audio:

 
  •  19/10/2016

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Porqueres    + d'aquesta zona

Vilademuls    + d'aquesta zona

 

És una iniciativa a nivell català que té com a objectiu dotar els centres d’eines pedagògiques per actualitzar el seu enfocament educatiu.

 

Escola Nova 21 parteix del convenciment que l’educació millora a través de la col·laboració, l’intercanvi i l’aprenentatge mutu: entre alumnes, mestres, escoles i societats. L’objectiu és crear un “ecosistema educatiu avançat” que intercanviï, aprengui, millori el seu treball i ajudi al canvi educatiu de tot el sistema.

 

Tot i que inicialment es preveia seleccionar 200 escoles per participar al programa, finalment s’hi han acabat inscrivint més de 480 centres a tot Catalunya. Entre ells, l’escola de Sant Esteve de Guialbes, Casa Nostra de Banyoles i el Frigolet de Porqueres.

 

El cas del Frigolet

 

En el cas d’aquest últim centre, ja fa temps que es treballa amb mètodes d’aprenentatge innovadors. L’any 2004 van passar a formar part d’un projecte del departament d’Ensenyament i van crear dues aules temàtiques pels cursos d’infantil. Aquest curs han incorporat una aula temàtica més, ampliant aquest mètode de treball als alumnes de 1r i 2n de primària. La cap d’estudis del Frigolet, Eva Peral, ha explicat que a l’escola no hi ha llibres, es treballa per projectes i els nens aprenen en funció dels seus interessos. La intenció és que en els pròxims tres anys aquest sistema de treball es vagi fent extensiu a tots els alumnes, de P3 a 6è.

 

Segons Peral, el fet de participar en el programa Escola Nova 21 permet formar una xarxa amb escoles properes, establir col·laboracions i fer reflexions i valoracions conjuntes.

 

L’Escola del Frigolet és una escola rural que treballa per cicles i actualment té escolaritzats 72 alumnes de P3 a 6è de primària.

TAGS: Escola, Nova, 21, Frigolet, Casa, Nostra, Guialbes

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 19h a 20h

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts de 11:30 a 12:30 (reposició)