TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 10 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El dijous vinent, el Síndic de Greuges serà present a Porqueres.

Publicitat

Educació » Immigració    + d'aquest tema
09/09/2016

El Síndic de Greuges cita Banyoles com a exemple de bona praxi en un informe sobre la segregació escolar

Arxius d'audio:

 
  •  09/09/2016

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Banyoles ocupa el 13è lloc dels 50 municipis de més de 10.000 habitants de Catalunya amb menys segregació a l'escola.

 

El Síndic de Greuges va presentar el passat mes de juliol l’informe “La segregació escolar a Catalunya (I): la gestió del procés d’admissió d’alumnat”. En línies generals, el document exposa que els nivells de desequilibris en la composició dels instituts no han disminuït en els darrers anys a causa de la manca de polítiques actives per combatre’ls.

 

Pel que fa a les dades que aporta el document en relació a Banyoles, destaca que la ciutat es troba en la posició 13 dels 50 municipis de més de 10.000 habitants de Catalunya amb menys segregació escolar.

 

En l’àmbit de l’Educació Primària, Banyoles es troba en 8è lloc entre els 20 municipis amb el percentatge d’alumnat estranger a primària més elevat, amb un 30,3%. I pel que fa a Secundària, l’informe afirma que la ciutat es troba entre els deu municipis amb menys segregació escolar interna.

 

Èxit del Pla d'Educació Extensiva banyolí

 

El Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles ha fet una valoració d’aquestes dades i han afirmat que el bon posicionament de la ciutat es deu a l’èxit del Pla d’Educació Extensiva. De fet, aquest pla va néixer amb l’objectiu d’impulsar “l’equitat social a les aules, i evitar la guetització i la segregació escolar”.

 

En aquest sentit, l’informe del Síndic recomana per combatre la segregació la utilització d’instruments de planificació educativa per part de les comissions de garanties d’admissió i de l’oficina municipal d’escolarització. I, a més, també aconsella fomentar una estratègia compartida a escala local.

 

De fet, totes dues accions ja s’estan duent a terme a la ciutat de Banyoles en el marc del Pla d’Educació Extensiva, que també impulsa la reserva de llocs escolars, la reducció i ampliació de places per grup i estableix àrees d’influència.

TAGS: Informe, Síndic, Segregació, Escolar

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diada de Sant Jordi a la plaça Major