TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 25 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els terrenys que s'estan estudiant són al costat de l’antic restaurant La Masia.

Publicitat

Economia » Turisme    + d'aquest tema
15/06/2016

L’Ajuntament de Porqueres estudia habilitar un espai per a autocaravanes prop de l’estanyol del Vilar

Arxius d'audio:

 
  •  15/06/2016

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Porqueres    + d'aquesta zona

 

L’Ajuntament de Banyoles també hi donaria suport, ja que solucionaria la manca d’un espai per a aquest ús a la ciutat. El projecte està en una fase inicial i Porqueres el vol presentar a la pròxima convocatòria del Fons Feder.

 

L’Ajuntament de Porqueres i el Consorci de l’Estany estan estudiant condicionar un espai a prop de l’estanyol del Vilar, com a zona d’estacionament d’autocaravanes. Els terrenys on s’ubicaria, a tocar de la carretera de circumval·lació de l’Estany al costat de l’antic restaurant La Masia, estan qualificats com a zona d’equipaments i zona verda.

 

L’aparcament d’autocaravanes estaria integrat en una futura zona de recepció de turistes, que s’està estudiant amb el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Banyoles. L’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, ha explicat que el projecte es troba en una fase molt “embrionària” i que el primer pas és aconseguir els terrenys, que no són municipals. Pel que fa a l’obra, la podria dur a terme una empresa amb qui l’Ajuntament de Banyoles ja ha contactat, a canvi de portar-ne la concessió.

 

El projecte es va presentar al programa d’ajuts econòmics europeus Feder d’aquest any, però no hi va entrar al trobar-se en una fase molt incipient. La intenció és acabar-lo de desenvolupar perquè es pugui executar de cara a l’any vinent, en cas que s’aconsegueixi el finançament necessari.

 

Solució a la manca d’espais a Banyoles

 

L’Ajuntament de Banyoles també hi donaria suport, cobrint així la necessitat d’un equipament d’aquest tipus a la ciutat. El consistori havia valorat diversos espais, però fins ara no s’ha trobat el lloc idoni.

 

L’alcalde, Miquel Noguer, explicava al darrer ple municipal, arran d’una pregunta de Junts per Banyoles, que s’havia valorat habilitar 5 o 6 places d’aparcament per a autocaravanes a la zona de pícnic de la Draga. Assabentats del projecte de Porqueres, però, i donat que la zona és molt propera a Banyoles, s’està valorant la possibilitat de fer-ho conjuntament.

 

Millora de la mobilitat

 

El nou aparcament d’autocaravanes aniria lligat a la construcció, per part de l’Ajuntament de Porqueres, d’una nova via que unirà la carretera de Sant Miquel de Campmajor amb aquest centre de benvinguda de turistes i la carretera de circumval·lació de l’Estany. Això, segons Francesc Castañer, solucionaria els problemes de mobilitat que hi ha a la zona quan es talla la carretera de l’Estany.

 

El projecte també s’inclouria en la convocatòria d’ajuts del Fons Feder.

TAGS: autocaravanes, aparcament

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00