TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 20 de gener del 2021

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Un dels últims projectes de la UEC Banyoles és el "Projecte jocs" a les escoles.

Educació » Secundària    + d'aquest tema
10/06/2016

Els responsables de la UEC Banyoles i Can Cuní alerten d’una retallada de places de cara al curs que ve

Arxius d'audio:

 
  •  10/06/2016

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

La Generalitat ha licitat un nou concurs amb una reducció del 37% de les places a les comarques gironines i un canvi de model que no té en compte la diversitat de l’oferta que hi havia fins ara.

 

La Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) Banyoles – Pla de l’Estany és un recurs educatiu extern adreçat a alumnes en risc d’exclusió social que segueixen una part dels ensenyaments de l’educació secundària obligatòria. Se’ls ofereixen activitats específiques adaptades a les seves necessitats i dirigides en gran part a l’adaptació al món laboral. La UEC Banyoles està ubicada actualment a Palol de Revardit, compartint espais amb la UEC Can Cuní que, en conveni amb la Generalitat, dóna servei a una vintena d’instituts de les comarques gironines.

 

Una licitació que retalla el model actual unilateralment

 

Els darrers cursos la UEC Banyoles ha ofert 10 places ocupades per alumnes dels tres instituts del Pla de l’Estany; mentre que a la UEC Can Cuní s’ofertaven 36 places, algunes de les quals també ocupades per joves de la comarca, complementant el conveni amb els ajuntaments. De cara al curs que ve, però, el Govern ha licitat un nou contracte de gestió del servei que suposa una retallada del 37% de les places al conjunt de les comarques gironines; que es tradueix en 4 places menys a Can Cuní.

 

La directora del servei, Carme Antó, s’ha mostrat molt preocupada per aquesta retallada "unilateral", que s’haurà de veure com afecta a nivell del conveni amb els ajuntaments. Antó, que va exposar aquesta situació al darrer Consell Escolar Municipal (CEM) de Banyoles, ha traslladat aquesta preocupació als serveis territorials d’Educació a Girona, que es mostren igual de sorpresos.

 

Això no tranquil·litza els responsables de la UEC, que també es mostren preocupats pel canvi de model intrínsec al nou contracte de licitació, que no té en compte la diversitat de l’oferta que hi havia fins ara.

 

"Projecte Jocs" per rebre inputs positius de l'escola

 

A la UEC Banyoles i a Can Cuní es treballa per projectes, amb l’objectiu de despertar la motivació i les altres aptituds dels alumnes que acullen. Entre d’altres, recentment s’ha impulsat el “Projecte Jocs”, que consisteix en el disseny, fabricació i posterior monitoratge d’una sèrie de jocs dirigits a alumnes de preescolar i primer cicle de primària. Es tracta que els alumnes de la UEC retornin a les aules i les redescobreixin des d’un altre punt de vista al que estan acostumats. Diverses escoles de primària de Banyoles ja s’hi han interessat.

 

A més, el passat mes de maig als alumnes de la UEC van viatjar a Mallorca per presentar un altre dels projectes que duen a terme, “Les portes”, que al llarg d’aquest curs els ha permès treballar l’art i les emocions pensant, dissenyant, dibuixant i pintant una porta que cada alumne havia triat prèviament.

TAGS: UEC

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dimecres de 21h a 22h