TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les ordenances es van aprovar amb els vots a favor de CiU i JxB.

Publicitat

Economia » Recaptació    + d'aquest tema
05/11/2015

Les ordenances fiscals del 2016 a Banyoles es mantenen amb l’excepció del rebut de l’aigua, que puja un 1,5%

Arxius d'audio:

 
  •  05/11/2015

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La resta de modificacions fan referència a qüestions tècniques amb l’objectiu de millorar la gestió dels tributs. Junts per Banyoles hi ha donat suport, mentre que la CUP i ICV hi han votat en contra.

 

El ple d’aquest dimarts ha aprovat les ordenances fiscals de l’Ajuntament de Banyoles de cara al 2016. Igual com s’ha fet en anys anteriors, es congelen totes les taxes i impostos. Només s’apuja la taxa d’aigua, un 1,5%, per mantenir les inversions en les infraestructures a la ciutat.

 

També s’ha aprofitat per incloure algunes modificacions, que fan referència en general a qüestions tècniques que milloren la gestió dels tributs. Entre d’altres, s’inclouen els vehicles de gas liquat a la bonificació del 75% de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica; i s’incorporen dues noves taxes, la d’espectacles públics i activitats recreatives, i les taxes per llicències urbanístiques.

 

Al ple d’aquest dimarts, el regidor d’Hisenda, Pau Comas, ha explicat que l’objectiu és complir amb el compromís de no augmentar la pressió fiscal als banyolins i banyolines tenint en compte la situació econòmica actual.

 

Junts per Banyoles vota a favor

 

Les ordenances fiscals del 2016 a Banyoles s’han aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, de CiU, i del principal grup a l’oposició, Junts per Banyoles. La portaveu de la formació, Roser Masgrau, ha puntualitzat que les han aprovat amb el compromís de l’equip de govern de fer-ne una revisió global de cara a l’any vinent.

 

CUP i ICV, en contra

 

Pel que fa a la resta de grups a l’oposició, la CUP i ICV, hi han votat en contra. El portaveu ecosocialista, Joan Luengo, considera que són “poc ambicioses” i aposta per una tarificació social en algunes taxes, començant pels serveis municipals, tal com ja ha defensat en anteriors ocasions.

 

Per la seva banda, la portaveu de la CUP, Sandra Pazos, lamenta que es continuï aplicant la regla d’igualtat per a tothom, sense tenir en compte les persones necessitades.

 

Les ordenances fiscals de l’Ajuntament de Banyoles pel 2016 es van aprovar per 14 vots a favor (CiU i Junts per Banyoles) i 3 vots en contra (CUP i ICV).

TAGS: taxes, ordenances, 2016, pressupost

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.