TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 05 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
L’empresa ha proporcionat al Consell unes bosses per ser col·locades als contenidors.

30/10/2015

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany promou la recollida i el reciclatge de les càpsules de cafè

Arxius d'audio:

 
  •  30/10/2015

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Ha signat un conveni amb l’empresa Nestlé perquè en faci el tractament. A Porqueres també tindran un contenidor amb càpsules de café. 

 

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha signat un conveni de col·laboració amb l’empresa Nestlé per promoure la recollida i el reciclatge de les càpsules de plàstic (Nescafé Dolce Gusto) i d’alumini (Nespresso) de cafè que procedeixen de les deixalleries de la comarca. L’actuació s’ha iniciat aquest mes d’octubre, tant a la deixalleria comarcal com a la mòbil.

 

Fruit d’aquest conveni, l’empresa Nestlé es compromet a retirar i a tractar, sense cap limitació de volum o de marca i de forma gratuïta, les càpsules mono dosis de plàstic i d’alumini amb tot el seu contingut que siguin recollides per les deixalleries del Consell Comarcal. Segons informa l’ens, aquesta recollida es portarà a terme a la deixalleria comarcal de Puigpalter de forma periòdica. A la minideixalleria de Porqueres, també han informat que disposaran d'un contenidor amb càpsules de cafè.

 

L’empresa ha proporcionat al Consell, de forma gratuïta, unes bosses per ser col·locades en els contenidors i que serviran per dipositar les càpsules objecte de la recollida i fer-ne el seu transport a les plantes de tractament. L’acord tindrà una durada d’un any i es podrà prorrogar de forma periòdica.

 

Dificultats de gestió i peticions ciutadanes

Les càpsules de cafè, que s’han anat popularitzant en els darrers anys, han suposat un problema de gestió amb els sistemes actuals de recollida. En ser un producte que porta incorporats matèria orgànica (cafè) i plàstic i alumini, tot junt, no pot anar al contenidor d’orgànica ni tampoc al d’envasos. En aquest sentit, els darrers anys s’han anat incrementant les peticions ciutadanes al Pla de l’Estany per disposar d’un lloc específic on poder dipositar les càpsules de cafè.

 

A més, la normativa vigent obliga als productors a promoure el reciclatge o recuperació dels seus residus, assumint la devolució, gestió i cost de recollida i tractament d’aquests productes. De fet, Nestlé Espanya porta desenvolupant des del 2011 un ambiciós pla de reciclatge integral de càpsules, amb prop de 900 punts de recollida a tot l’Estat.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

Segon dissabte de mes

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.