TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 19 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L'acte portava per títol ‘Com ens movem per Banyoles?’.

Publicitat

Política » Municipal    + d'aquest tema
30/04/2015

La CUP aposta per facilitar i potenciar l’ús de la bicicleta a Banyoles

Arxius d'audio:

 
  •  30/04/2015

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La CUP aposta per facilitar i potenciar l’ús de la bicicleta a Banyoles. La formació ha fet aquest dimecres una xerrada-col·loqui i vol impulsar canvis en la senyalització i la planificació de la mobilitat a la ciutat.

 

Sota el títol ‘Com ens movem per Banyoles?’, la xerrada d’aquest dimecres ha analitzat la mobilitat de la ciutat i ha assenyalat les carències actuals en la protecció de vianants i ciclistes. Hi han intervingut el membre de la Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta Albert Garcia, i el banyolí Andreu Badii, impulsor del blog banyolesmou.wordpress.com, centrat en reivindicar l’ús de la bicicleta a la ciutat. El regidor i membre de la CUP Ferriol Masó ha detallat que la xerrada s’emmarca en el procés d’elaboració del POUM, fent referència també a l’estudi de mobilitat del RACC encarregat l’any 2008 pel consistori i que, segons la formació, ha suposat una despesa sense resultats visibles.

 

En l’acte d’aquest dimecres s’ha posat sobre la taula un nou concepte de mobilitat, plantejant el repartiment més adequat de l’espai urbà entre vianants i vehicles motoritzats. A més, la CUP s’ha adherit a la iniciativa ‘La bicicleta: un vehicle per humanitzar les poblacions’. Entre altres, s’incorporarà al programa electoral la limitació de la velocitat màxima en diferents carrers per pacificar el trànsit i prioritzar l’ús de la bicicleta. També s’aposta per l’ampliació de les voreres, l’adequació de carrils bici i la millora de la senyalització per garantir la seguretat en la circulació als sectors més desprotegits de la via pública.

 

Les propostes s’emmarquen en un pla estratègic que inclou també l’estudi d’un sistema públic de bicicletes, l’adequació d’aparcaments, incentius fiscals i educació viària a les escoles, entre altres.

TAGS: CUP, mobilitat, bicicleta, , eleccions, municipals

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)

Dimecres de 21h a 22h

Dilluns de 21 h a 22 h