TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 11 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La infraestructura va quedar aturada l’any 2012 a Hostalric.

Publicitat

Urbanisme » Infraestructures    + d'aquest tema
11/03/2015

Espanya i França reactiven el projecte del gasoducte Martorell-Figueres, que passa pel Pla de l'Estany

Arxius d'audio:

 
  •  11/03/2015

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Els governs espanyol i francès han reactivat el projecte del gasoducte Martorell-Figueres, que passa pel Pla de l’Estany. El projecte, que l’any 2012 va quedar aturat sense data de continuïtat, connectarà Martorell i Figueres amb la frontera francesa, i preveu abastir Europa de gas del Nord d’Àfrica.

 

El setembre de 2010, el Ministeri de Medi Ambient va donar el vist-i-plau al gasoducte de Martorell a Figueres, que al Pla de l’Estany afecta Palol de Revardit, Cornellà del Terri i Vilademuls. La infraestructura, però, promoguda per Enegàs, va quedar aturada l’any 2012 a Hostalric, sense data de continuïtat.

 

Ara, però, sembla que els governs espanyol i francès s’han posat d’acord per reactivar el projecte, tal com es va fer palès a la cimera que va tenir lloc la setmana passada a La Moncloa. El president espanyol, Mariano Rajoy, el president de la República Francesa, François Hollande, el primer ministre de Portugal, Pedro Passos Coelho, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, van signar la Declaració de Madrid, que inclou el compromís de reiniciar el projecte del gasoducte anomenat MidCat. La infraestructura, que preveu abastir Europa de gas del Nord d’Àfrica, es preveu finançar amb el fons del pla Juncker. L’acord implica que l’Estat i França iniciaran immediatament els estudis necessaris per passar a aquesta segona fase.

 

Projecte enllestit l'any 2020

 

En declaracions recollides per l’ACN, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va apuntar la setmana passada que el projecte estarà previsiblement enllestit a l’entorn de l’any 2020. Segons el ministre, es finançarà mitjançant aportacions del Fons Europeu d'Inversions Estratègiques, de recursos europeus per a les interconnexions i també de fons comunitaris. Abans de l'inici de les obres, ha explicat, cal "resoldre algunes qüestions que estan pendents des del punt de vista tècnic".

 

El MidCat va aparèixer com a projecte l'any 2007 i es va dissenyar per estar operatiu al 2015. No obstant això, la construcció es va paralitzar perquè, segons les empreses franceses responsables de les obres al seu cantí de la frontera, no hi havia prou demanda de gas. Està pensat per abastir Europa, no l'Estat, perquè actualment rep gas a través de sis gasoductes internacionals: dos amb Argèlia, dos amb Portugal, i dos amb França.

 

A la banda catalana, l'obra es va començar a fer a Martorell i va finalitzar a Hostalric, ocupant 88 kilòmetres.

 

Al Pla de l’Estany, la canalització passava en paral·lel a d’altres ja existents. Segons detalla el projecte, el gasoducte havia d’arribar a Palol de Revardit per Sant Martí de la Mota, passant per El Casol, creuava la C-66, passava pel Serrat del Pi i creuava els rius Riudellots i el Marmanya, ja a Cornellà del Terri. En aquest terme municipal havia de passar pels Boscos de Sureda, creuant després el riu Terri i la carretera GI-814. En direcció nord, entrava a Vilademuls seguint el traçat de la AP-7 fins a Bàscara.

TAGS: gasoducte, França

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

Dijous de 20:00 a 21:00