TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 28 de gener del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El Darder va acollir l'acte de presentació del Centre d’Estudis Olímpics. F: H. Abellan.

Publicitat

Esports    + d'aquest tema
04/02/2015

El banyolí Fernando Climent ha estat nomenat primer ambaixador del Cente d’Estudis Olímpics de la UdG

Arxius d'audio:

 
  •  04/02/2015

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El banyolí Fernando Climent ha estat nomenat primer ambaixador del Cente d’Estudis Olímpics de la UdG. L’ens ha rebut el fons bibliogràfic del Comitè Olímpic Espanyol, que s’incorporarà a la Biblioteca de Banyoles.


 


El Museu Darder va acollir dilluns un acte públic de presentació del Centre d’Estudis Olímpics (CEO) de la UdG, on hi van assistir una trentena de persones. En l’acte es va nomenar ambaixador del Centre al banyolí Fernando Climent, president de la Federació Espanyola de Rem. El CEO impulsa un programa d’ambaixadors que actuarà com una xarxa estable d’experts i que seran, per exemple, esportistes medallistes olímpics com és el cas del mateix Climent, que va guanyar la medalla de plata a les Olimpíades de Los Ángeles 1984. Climent com a primer ambaixador tindrà la tasca d’ajudar a difondre els valors de l’olimpisme a les escoles i a la resta del territori.


 


Durant l’acte el secretari general de la UdG, Jordi Ferrer, va destacar la trajectòria de la Càtedra d'Esport i Educació Física. En el seu torn, el president de l’Acadèmia Olímpica del Comitè Olímpic Espanyol, Conrado Durántez, va diferenciar clarament l'olimpisme de l'esport i ha explicat els orígens i les funcions del Centres d'Estudis Olímpics. Des del COE es va oficialitzar el lliurament del fons bibliogràfic, que s’ha cedit integrament a la Biblioteca Pública de Banyoles.


 


La Càtedra i la vinculació amb l’educació


 


El director de la Càtedra d'Esport i Educació Física - Centre d'Estudis Olímpics (CEEF), Víctor López, va repassar algunes dades d'activitats i usuaris que s'han realitzat durant aquests primers 10 anys. Són més de 40 activitats formatives i més de 1.000 usuaris de les Jornades de la CEEF o Seminaris, Cursos d'Estiu i Cicles de conferències de tardor. Segons López el projecte del Centre d'Estudis Olímpics “vol aprofundir en el territori, en les escoles de primària i secundària del Pla de l’Estany, amb activitats que ajudin als nens i nenes a conèixer els valors olímpics i la filosofia olímpica”. Ja en l’anunci de la creació del Centre d’Estudis Olímpics, López va aprofundir en la importància de vincular l’esport amb l’educació.


 


El Centre d’Estudis Olímpics (CEO) de la UdG neix amb la vocació de fomentar la recerca en l’àmbit de l’esport i l’educació, i serà el primer de les comarques gironines, el tercer de Catalunya, i el primer que es crea a Catalunya des de 1993. Amb la constitució del CEO, Banyoles consolida l’esport com a tret distintiu per a la projecció nacional i internacional de la ciutat.


 


L’elecció de Banyoles com a seu del CEO es deu a que és la ciutat on la UdG té la Càtedra d’Esports i Educació Física, ubicat al Centre de Tecnificació de la Farga. Els seus responsables destaquen la rellevància com a ciutat esportiva, que es concreta en activitats com ara el rem, el piragüisme, el triatló, el teixit associatiu esportiu o la destinació turística esportiva.

TAGS: Centre, Estudis, olímpics

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.