TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 22 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 13:00 "Hora extra"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els principals canvis s’apliquen a l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

Publicitat

Economia » Recaptació    + d'aquest tema
11/11/2014

Porqueres rebaixarà un 95% l’impost d’obres per a la instal·lació de plaques solars a les cases

Arxius d'audio:

 
  •  11/11/2014

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

Porqueres rebaixarà un 95% l'impost d'obres per a la instal·lació de plaques solars a les cases. També bonificarà la supressió de barreres arquitectòniques, i baixen lleugerament l'ICIO i les plusvàlues. La resta d'ordenances es mantenen.

L'Ajuntament de Porqueres ha aprovat recentment les ordenances fiscals pel 2015, que es mantenen similars a les del 2014. Els principals canvis s'apliquen a l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), que baixa d'un 3 a un 2,5% i on s'estableixen tres tipus de descomptes. D'una banda, es bonificarà un 95% als veïns que instal·lin plaques solars per a autoconsum o altres equipaments per l'aprofitament tèrmic als seus habitatges particulars. El mateix impost tindrà una bonificació del 90% quan l'objectiu dels treballs sigui eliminar barreres arquitectòniques. I finalment, segons ha detallat la regidora d'Hisenda, Elisa Teixidor, els veïns que facin obres en habitatges de protecció social tindran una bonificació del 50% en l'impost d'obres.

Pel que fa a la resta d'impostos i taxes, l'Impost de Béns Immobles (IBI) s'abaixa un 0,035% en la part del gravamen en què l'Ajuntament pot incidir, calculant que l'import quedarà més o menys igual que el 2014. L'objectiu, segons la regidora, és repercutir al mínim els ciutadans, mantenint certa estabilitat a nivell d'impostos.

Les plusvàlues també s'abaixen en els tres primers trams: en el primer, d'1 a 5 anys, baixen gairebé un punt (de 2,5 a 1,40%); en el segon tram, fins a 10 anys, baixen mig punt (de 2 a 1,5); en el tram de fins a 15 anys baixen 0,15 (d'1,80 a 1,65); mentre que en el tram de més de 15 anys es mantenen iguals.

Les ordenances fiscals pel 2015 a l'Ajuntament de Porqueres també inclouen una rebaixa de 18 euros al mes per nen a la llar d'infants municipal en el cas que hi vagin dos germans o es tracti de família nombrosa. Aquest descompte ja s'aplicava els últims anys, però fins ara era de 13 euros.

TAGS: Ordenances

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Últim dilluns de mes