TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 11 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Imatge de la inauguració de la jornada aquest divendres al matí.

Publicitat

Cultura    + d'aquest tema
07/11/2014

Banyoles acull la desena Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics, dedicada a arxius i materials inèdits

Arxius d'audio:

 
  •  07/11/2014

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Banyoles acull la desena Trobada del Grup d'Estudis Etnopoètics, dedicada a arxius i materials inèdits. Les jornades, que s'allargaran fins aquest dissabte, són seguides per una trentena de persones a la seu de l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany.

El Grup d'Estudis Etnopoètics és un grup actiu que des de fa deu anys té com a objectiu consolidar la recerca sobre literatura oral i folklore a les terres de parla catalana i establir canals efectius de comunicació i cooperació entre els estudiosos d'aquesta disciplina. El Grup es va constituir formalment a Tarragona el novembre de 2005 sota l'empara de la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l'Institut d'Estudis Catalans, i des de llavors s'ha anat celebrant anualment una trobada a diferents punts del territori.

Enguany, en la que és la desena edició de la trobada el lloc escollit ha estat Banyoles, lloc de residència d'un dels membres gestors del Grup d'Estudis Etnopoètics, el folklorista local Àngel Vergés. Concretament, les conferències tenen lloc aquest divendres i dissabte a l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany. Precisament, la temàtica escollida aquest any és "arxius i materials inèdits". Ho ha explicat un altre dels membres gestors del Grup, el professor de la Universitat Rovira i Virgili, Emili Samper.

Entre d'altes, es parlarà de l'arxiu familiar Pere Alsius, de Banyoles. Així com del manuscrit inèdit, les "notes folklòriques" de Pere Alsius.

Les diferents ponències s'allargaran fins aquest dissabte, acabant la trobada amb una volta a l'Estany amb la barca Tirona amb narració de les llegendes de l'Estany, a càrrec d'Àngel Vergés.

El recull de totes les conferències es publicarà en un llibre, i també es pot consultar al web del Grup d'Estudis Etnopoètics, dins la secció de blocs de l'Institut d'Estudis Catalans.

TAGS: trobada, estudis, etnopoètics

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h