TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 25 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Igual que en el pressupost, tots els grups a l'oposició van votar-hi en contra.

Publicitat

Economia » Recaptació    + d'aquest tema
28/10/2014

L’Ajuntament de Banyoles abaixa les ordenances i taxes municipals un 1,4% el 2015

Arxius d'audio:

 
  •  28/10/2014

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L'Ajuntament de Banyoles abaixa les ordenances i taxes municipals un 1,4% el 2015. L'ICIO es rebaixa un 50%, les plusvàlues s'abaixen fins a un 25% i es manté la bonificació del 50% de l'obertura de comerços i l'IBI. Per contra, el preu de l'aigua s'apuja un 2,5%.

En el ple d'aquest dilluns també s'han aprovat les ordenances fiscals pel 2015. Si els dos últims anys s'havien congelat, amb algunes excepcions, en aquest exercici es podran abaixar un 1,42% en global. Segons l'alcalde, Miquel Noguer, tenint en compte la bona situació financera del consistori, "era de justícia" fer alguns ajustos en alguns impostos. Destaca la rebaixa del 50% de l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) en el seu global, passant del 3 a un 1,5 amb la idea de fomentar la inversió, les restauracions i l'obra nova.

Les plusvàlues també s'abaixen fins a un 25% en el seu global, sobretot la dels valors del sòl adquirit en els últims 5 anys, on la reducció és de més del 60%.

Amb aquestes reduccions, el consistori preveu deixar d'ingressar uns 140 mil euros. Per altra banda, també es manté la bonificació del 50% per l'obertura de comerços i també l'Impost de Béns Immobles (IBI).

El preu de l'aigua puja un 2,5%

Com a contrapunt negatiu, l'any que ve s'apujarà un 2,5% el preu de l'aigua. Tot i que el consum ha disminuït lleugerament a causa les de pluges d'aquest estiu, l'alcalde ha justificat aquest augment de preu al·legant les inversions necessàries per al manteniment de la xarxa.

L'alcalde també ha remarcat que tot i aquesta puja, la tarifa mitjana és de 0,80 euros, per sota la catalana (que se situa en 1,5 euros) i la gironina (1,023).

La puja del preu de l'aigua en un 2,5% el 2015 ha estat una de les principals crítiques dels grups a l'oposició en el ple d'aquest dilluns. El portaveu de Junts per Banyoles, Josep Vicens, creu que aquest augment es podria justificar en cas d'una millor qualitat. Per altra banda, Vicens ha tornat a reclamar un debat conjunt i profund de les ordenances fiscals. Un debat que també demana la portaveu de la CUP, Sandra Pazos, que considera que, tot i algunes petites millores, estem davant d'unes ordenances molt semblants a les dels últims anys. Per la seva banda, el portaveu d'ICV, Joan Luengo, hi troba a faltar tarificacions socials i altres millores en alguns punts.

Igual que el pressupost, les ordenances fiscals es van aprovar només amb els vots a favor de l'equip de govern, de CiU i el regidor no adscrit Jordi Bosch "Barraca". Tots els grups a l'oposició van votar-hi en contra.

TAGS: ordenances, taxes, aigua

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

Últim dissabte de mes a les 12:00h