TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 11 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L’any passat ja se'n van detectar sobretot a la zona de bany del Club Natació.

Publicitat

Medi Ambient » Estany    + d'aquest tema
22/07/2014

Les sangoneres han tornat a aparèixer per segon any consecutiu a l’Estany de Banyoles

Arxius d'audio:

 
  •  22/07/2014

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Les sangoneres han tornat a aparèixer per segon any consecutiu a l'Estany de Banyoles. L'invertebrat té una mida molt petita i no presenta cap mena de perill pels banyistes, que poden continuar amb les activitats a l'Estany.

Aquest estiu han reaparegut les sangoneres a l'Estany de Banyoles. Els animals s'han trobat a l'espai de bany del Club Natació i dels Banys Vells, sobretot a les zones on hi ha grava, però no ha arribat cap queixa de la zona de bany de la Caseta de Fusta.

Aquest tipus de sangonera no té cap parentesc amb la sangonera més habitual i coneguda. La que es troba a l'Estany és molt petita, té una mida d'entre 5 i 10 mil·límetres de llargada i no comporta cap tipus de problema per la salut pública. L'animal queda enganxat a la pell, però amb un cop sec cau molt fàcilment sense deixar cap tipus de marca ni fibló a la pell. Ho explica el director del Consorci de l'Estany, Jordi Bosch Batlle.

Els tècnics del Consorci desconeixen exactament els motius de l'augment d'aquest invertebrat a les vores de l'estany, però descarten que sigui a causa del projecte Life. En aquesta iniciativa en els darrers anys s'han retirat espècies de peixos invasors de mida gran, que no són depredadors de les sangoneres de l'Estany. En canvi, són els peixos de talla petita que s'alimenten d'aquest animal. La variabilitat de les pluges dels últims mesos i la temperatura de l'aigua podrien ser unes de les causes de l'augment de sangoneres a l'Estany, però els tècnics no tenen cap conclusió definitiva.

Jordi Bosch Batlle aclareix que és una molèstia pels banyistes de l'Estany, però que no causa cap mena de perill per la salut dels seus usuaris.

L'any passat ja es va detectar la presència de sangoneres a l'Estany, que igual que les d'aquest any, eren inofensives per les persones. L'existència d'aquest invertebrat no és excepcional i se sap que estan escampades per diferents punts d'aigües tranquil·les, llacs i estanys de la zona.

TAGS: Sangoneres, Estany, de, Banyoles

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Segon dissabte de mes

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h