TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 19 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...11:30 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
10:10

Hora final
11:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els tres grups a l'oposició han votat en contra de la concessió.

Publicitat

Govern Local    + d'aquest tema Esports » CNB    + d'aquest tema
27/05/2014

L’oposició lamenta que no s’hagi tingut en compte els propietaris del bé comunal en la concessió al CNB

Arxius d'audio:

 
  •  27/05/2014

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L'oposició lamenta que no s'hagi tingut en compte els propietaris del bé comunal en la concessió al CNB. La CUP i ICV parlen d'"il·legalitat" i "malbaratament de fons" i reclamen una consulta ciutadana; mentre que Junts per Banyoles troba a faltar que s'inclogui a la concessió l'actual edifici, construït l'any 1991 amb diner públic.

La concessió dels terrenys del Club Natació Banyoles s'ha aprovat només amb els vots de l'equip de govern, mentre que Junts per Banyoles, la CUP i ICV hi ha votat en contra. Els grups a l'oposició lamenten el menysteniment del bé comunal per part de l'equip de govern en l'acord de concessió.

El primer en fer la seva intervenció ha estat el portaveu d'ICV, Joan Luengo que, sense menystenir la tasca que fa el Club per la ciutat, considera que no s'ha posat prou en valor els drets dels propietaris del bé comunal. Critica la manera "opaca" en què s'ha dut a terme la negociació, la manca o el retard en la informació, el "monopoli" de l'Estany per part del Club, i assegura que els pactes anteriors de cessió d'ús dels terrenys són "il·legals" donades les especificitats del bé comunal. Luengo també reclama 400 mil euros al Club que correspondrien a una compensació econòmica de 18 mil euros anuals pels 23 anys en què l'entitat ha fet ús dels terrenys.

Molt crítica ha estat també la portaveu de la CUP, Sandra Pazos, que no entén una concessió a 50 anys si no és per fer inversió. Pazos ha parlat de "malbaratament de fons" referint-se als diners pel rescabalament de la pesquera Agustí i ha considerat una falta de respecte el fet que no s'hagi consultat la ciutadania sobre aquesta qüestió. Per altra banda, la CUP critica la sobreexplotació de l'Estany pel que fa a l'ús esportiu.

Amb un to més moderat, el portaveu de Junts per Banyoles, Josep Vicens, s'ha mostrat d'acord amb complir aquesta regulació, tal com estableix el Reglament d'Activitats de l'Estany (RAE), però considera que prèviament s'hauria d'haver fet el reglament de pesqueres, que també és un mandat del RAE. Vicens lamenta que es reglamenti una qüestió de manera particular quan és d'interès general, i dubta que l'equip de govern hagi defensat al màxim els interessos dels propietaris del bé comunal. En aquest sentit, creu que en la negociació de la concessió el Club hauria d'haver tingut el gest d'incloure-hi el seu edifici, construït amb diners públics l'any 1991.

L'alcalde, Miquel Noguer, ha reconegut que aquesta proposta es va posar sobre la taula i va ser discutida. Tot i això, considera que l'oportunitat per regular aquesta qüestió no era ara, sinó que es va deixar passar l'any 91.

TAGS: concessió, terrenys, CNB, Club

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dilluns de 21 h a 22 h