TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 19 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Festa a la ràdio

i després...12:30 "So de calaix"/ properes notícies 13:30 "Informatiu del migdia"

PLAY
Hora inicial
11:37

Hora final
12:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La concessió també inclou l’ús de la pesquera número 5 de l’Estany.

Publicitat

Govern Local    + d'aquest tema Esports » CNB    + d'aquest tema
27/05/2014

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat la concessió a 50 anys dels terrenys del Club Natació Banyoles

Arxius d'audio:

 
  •  27/05/2014

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L'Ajuntament de Banyoles ha aprovat la concessió a 50 anys dels terrenys del Club Natació Banyoles. Es regula jurídicament l'ús que l'entitat fa de l'espai, que és bé comunal. També s'ha aprovat l'eliminació al Pla Especial del dret de pas dels vianants per dins les instal·lacions.

El ple de l'Ajuntament de Banyoles d'aquest dilluns ha aprovat inicialment la regularització jurídica de l'ocupació de béns comunals del municipi per part del Club Natació Banyoles. Les instal·lacions de l'entitat ocupen un espai de l'Estany que és bé comunal, i per això hi ha d'haver una concessió pel seu ús per part del consistori, tal com estableix el Reglament d'Activitats de l'Estany, aprovat el 2010. Fins ara, el Club disposava d'un dret de superfície sobre aquests terrenys fins a l'any 2041. Amb aquesta cessió, l'ús que l'entitat fa de l'espai comunal queda regulat jurídicament per un període de 50 anys, és a dir, fins al 2064.

La concessió també inclou l'ús de la pesquera número 5 de l'Estany, rescabalada recentment per l'Ajuntament per una quantitat d'uns 20 mil euros, que finalment assumeix el Club Natació; i una franja de camí de 190 metres quadrats entre aquesta i el Club. La pesquera haurà de tenir usos esportius, d'oci i socials, i s'estableix que 4 dies al mes tingui accés al públic i pugui ser visitable.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha detallat que com a contrapartida de la concessió, els banyolins que no siguin socis de l'entitat gaudiran d'una sèrie d'avantatges, com ara bonificacions en el preu de l'entrada.

Noguer ha destacat el caràcter social, lúdic i esportiu del Club, i ha manifestat que els punts de la cessió són fruit d'una negociació, que ha comportat diversos estira i arronsa entre les dues parts. L'alcalde reconeix que no és l'única solució possible, però segons l'equip de govern és "la millor".

Inusualment, el ple d'aquest dilluns ha estat seguit per una seixantena de persones, que han acudit a la sessió arran de la convocatòria massiva de socis que va fer el Club Natació Banyoles. Entre ells hi havia membres de la Junta de l'entitat, així com el mateix president, Àngel Dutras. Preguntat per aquesta emissora, Dutras ha detallat que l'acord de concessió és molt positiu pel Club, ja que li dóna seguretat jurídica, però també beneficia el conjunt de la ciutadania.

En relació amb el Club, el ple també ha aprovat l'inici de l'expedient de delimitació del bé comunal, així com una modificació del Pla Especial de Protecció, Ordenació i Restauració de l'entorn immediat de l'Estany de Banyoles. Pel que fa a aquest últim punt, s'ha exclòs d'aquest pla l'edifici d'ús privatiu residencial annex a les instal·lacions del Club, i també s'ha eliminat l'article que estableix la possibilitat de condicionar un pas de vianants per dins les instal·lacions de l'entitat. Aquesta modificació ha estat criticada pels grups a l'oposició, que lamenten l'extinció del dret de pas. El principal grup a l'oposició, Junts per Banyoles, no veu la urgència en aquesta modificació, i ha tornat a criticar el fet que l'equip de govern vagi fent pedaços a un Pla General que continua en "stand by".

TAGS: concessió, terrenys, CNB, Club

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00