TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 25 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:10 "Musical Express"/ properes notícies 11:30 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
10:00

Hora final
10:10

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els grups a l’oposició hi ha votat en contra i la CUP hi ha presentat esmenes.

Publicitat

Economia » Recaptació    + d'aquest tema
30/10/2013

L’Ajuntament de Banyoles ha congelat les taxes i els impostos per l’any vinent

Arxius d'audio:

 
  •  30/10/2013

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L'Ajuntament de Banyoles ha congelat les taxes i els impostos per l'any vinent. Només puja un 3% la taxa de cementiri i es manté la bonificació del 50% en la taxa d'obertura de negocis. Els grups a l'oposició hi han votat en contra i la CUP hi ha presentat esmenes.

El ple de l'Ajuntament de Banyoles de dilluns va aprovar les noves ordenances fiscals pel 2014, que es mantenen respecte les d'aquest any. Només puja en un 3% la taxa de cementiri, amb l'objectiu d'anar reequilibrant econòmicament el servei per les millores que s'hi han aplicat els darrers anys. Per altra banda, s'allarga un any més la bonificació del 50% a la taxa d'obertura de comerços i establiments a la ciutat.

El regidor d'Hisenda, Lluís Butinyà, ha detallat que la congelació de les ordenances respon a la voluntat de no augmentar la pressió fiscal als banyolins i banyolines tenint en compte el context econòmic actual.

Les ordenances fiscals es van aprovar només amb els vots a favor de l'equip de govern, de CiU i el regidor no adscrit Jordi Bosch Barraca. La resta de formacions amb representació al ple van votar-hi en contra. La CUP fins i tot va presentar-hi esmenes, que van ser tombades amb els vots a favor d'ICV, l'abstenció de Junts per Banyoles i els vots contraris de l'equip de govern.

Entre d'altres qüestions, la formació proposa pujar un 50% l'IBI als propietaris de pisos buits i un 80% als solars sense edificar, bonificacions del 80 i el 50% a les famílies amb dificultats, i aplicar una progressivitat de l'IBI segons el valor cadastral de l'immoble. També proposen aplicar un impost més alt per als vehicles de major cilindrada, bonificacions a la taxa d'escombraries i augmentar la taxa que paguen els bancs per als caixers automàtics a la via pública.

La portaveu de la CUP, Sandra Pazos, ha assegurat que han optat per presentar esmenes perquè d'altra manera no se'ls permet participar activament en l'elaboració de les ordenances. Per altra banda, Pazos ha quantificat en un augment de 337 mil euros en la recaptació en concepte d'IBI si s'apliqués la puja del 50% als pisos buits.

Per la seva banda, el portaveu d'ICV de Banyoles, Joan Luengo, s'ha mostrat a favor de les propostes de la CUP en línies generals, i ha apostat un cop més per la tarificació social en funció de la renda. En el seu torn, el portaveu de Junts per Banyoles, Josep Vicens, ha constatat que es tracta d'unes ordenances calcades a les d'aquest any, i ha instat a l'equip de govern a elaborar unes ordenances en consens i amb la participació de la resta de grups de cara a l'any vinent. Sobre les bonificacions de l'IBI, Vicens considera que haurien d'aplicar-se ja no només a nivell municipal, sinó que hauria de ser una qüestió que s'impulsés a nivell estatal.

Les ordenances fiscals pel 2014 a Banyoles es van aprovar amb els vots en contra de Junts per Banyoles, la CUP i ICV.

TAGS: taxes, pressupost

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)